Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzbori u Bosanskom Petrovcu: Pobjeda Jukića nakon ponovnog brojanja glasova

Izbori u Bosanskom Petrovcu: Pobjeda Jukića nakon ponovnog brojanja glasova

Napetost na lokalnim izborima

Izbori u Bosanskom Petrovcu nedavno su donijeli veliku napetost nakon što je kandidat SDA, Mahmut Jukić, proglasio pobjedu. Prvobitni rezultati pokazali su minimalnu prednost “nezavisnog” kandidata Saida Lipića, koji je pobijedio sa jednim glasom razlike. Rezultati su bili 1.151 prema 1.150, što je izazvalo niz reakcija.

Ponovno brojanje glasova

Nakon zahtjeva Stranke demokratske akcije (SDA), Centralna izborna komisija (CIK) je naredila ponovno brojanje glasova u ovoj općini. Nova prebrojavanja su pokazala da je Mahmut Jukić ostvario prednost od četiri glasa naspram kandidata SNSD-a.

Zaključci SDA

SDA je u svom saopćenju istaknula da su utvrđene nepravilnosti tokom ponovnog brojenja te da će tražiti odgovornost od članova biračkih odbora. Ova situacija ukazuje na ozbiljne probleme unutar izbornog procesa.

Reakcije na izbore

Iz SDA su izrazili zahvalnost svojim glasačima na podršci tokom cijelog procesa. “SDA je radila na terenu kako bi ispunila obećanja i pružila šansu novim ljudima,” naveli su u saopćenju. Očekuju da će ova pobjeda biti pouka za birače koji su podržali kandidate bez šansi za uspjeh.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -