Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZastupnici Skupštine KS usvojili Odluku o programu uređenja građevinskog zemljišta za 2024....

Zastupnici Skupštine KS usvojili Odluku o programu uređenja građevinskog zemljišta za 2024. godinu

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici su razmatrali Prijedlog Odluke o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta. Ova odluka treba osigurati realizaciju kapitalnih investicija za 2024. godinu.

Upozorenje na opasnost od klizišta

Zastupnik Faruk Kapidžić upozorio je na ozbiljne prijetnje na Trebeviću koje mogu dovesti do opasnosti od klizišta. On je naglasio da je potrebno hitno djelovati, te da ova pitanja ne smiju biti zapostavljena.

Finansijska priprema za prevenciju

Kapidžić je izrazio zabrinutost jer nije pronađena sredstva za rješavanje ovog problema u dokumentu Zavoda za izgradnju. Prema njegovim tvrdnjama, klizišta će se u budućnosti dogoditi, uzrokujući velike štete.

Potencijalne katastrofe na Trebeviću

On je upozorio da bi klizišta mogla izazvati havariju sličnu onoj u Jablanici. Istakao je lokacije na Toki Džeki i prema Miljacki, gdje se očekuju ozbiljni problemi ako se ne reaguje pravovremeno.

Zaključak sjednice

Na kraju rasprave, zastupnici su donijeli odluku o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta. Njihova odluka predstavlja korak ka realizaciji važnih kapitalnih investicija u narednoj godini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -