Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSunčano vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini

Sunčano vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini

Vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu

U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme sa malo oblačnosti. Prije podne, u kotlinama i uz riječne tokove, moguća je magla ili niska naoblaka. Vjetar će biti slab, većinom zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka varira od 8 do 14 stepeni, dok će na jugu iznositi do 16 stepeni. Dnevna temperatura kreće se od 19 do 26 stepeni, zavisno od regije.

Trodnevna prognoza

U utorak, 29. oktobra 2024. godine, očekuje se sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Ostali dijelovi će imati oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeveroistočni, a jutarnje temperature će biti slične kao i prethodnog dana.

U srijedu, 30. oktobra 2024., sunčano vrijeme nastavlja se u Hercegovini, dok ostali dijelovi mogu očekivati postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevne temperature će se kretati između 14 i 25 stepeni.

Četvrtak, 31. oktobra 2024., donosi sunčano i mirno vrijeme. Prije podne bit će magle po kotlinama. Jutarnje temperature bit će nešto niže, između 6 i 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija je povoljna. Stabilno vrijeme pozitivno će utjecati na raspoloženje većine ljudi. Preporučuje se dodatna pažnja pri odijevanju tokom jutarnjih i večernjih sati, zbog hladnijih temperatura. Također, postoji mogućnost magle koja može otežati uvjete za hronične bolesnike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -