Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNapad na Policijsku Stanicu Bosanska Krupa: Teroristički Akt koji je Šokirao Zajednicu

Napad na Policijsku Stanicu Bosanska Krupa: Teroristički Akt koji je Šokirao Zajednicu

Pritvor osumnjičenima

Pritvor koji je odredilo Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona trajat će 30 dana. Tokom ovog perioda, provodit će se istražne radnje. Ovo uključuje vještačenja kako bi se prikupile sve relevantne činjenice potrebne za rasvjetljavanje ovog zločina.

Detalji napada

Napad se desio u noći 24. oktobra. Maloljetnik, naoružan nožem, upao je u Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je napao dvojicu policajaca. Težio je nanijeti povrede Ozrenu Maranu i Avdi Hasanoviću. Ovaj brutalni napad imao je tragične posljedice; Maran je zadobio smrtonosne povrede, dok je Hasanović teško ranjen.

Reakcije članova zajednice

Ovaj događaj je u potpunosti šokirao građane Bosanske Krupe. U društvu su se pojavile brojne reakcije na ovaj teroristički čin. Mnogi stanovnici su izrazili zabrinutost za sigurnost u svojoj zajednici.

Uhapšeni osumnjičeni

Nakon intenzivne potrage, 25. oktobra, privedeno je sedam osoba povezanih s ovim napadom. Akcija hapšenja provedena je uz podršku Jedinice za specijalističku podršku i Federalne uprave policije.

Istraga u nadležnosti Tužilaštva BiH

Istragu nakon napada preuzelo je Tužilaštvo BiH. Tokom narednog mjeseca vršit će se ispitivanja i prikupljati dokazi kako bi se razjasnili motivi i okolnosti ovog zločina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -