Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHProtesti za podršku Palestinskom narodu u Sarajevu

Protesti za podršku Palestinskom narodu u Sarajevu

Okupljanje građana kod Sebilja

Protesti za podršku palestinskom narodu započeli su jučer kod Sebilja, gdje se okupio veliki broj građana. U 13:00 sati, povorka se zaputila prema Trgu Bosne i Hercegovine, noseći transparente s porukama solidarnosti.

Organizacija skupa

Palestinska zajednica u Sarajevu organizovala je ovaj skup kako bi skrenula pažnju na tešku situaciju u Gazi. Građani su protestnom šetnjom željeli poslati snažne poruke podrške palestinskom narodu.

Apel na međunarodnu zajednicu

Tokom protestnog marša, učesnici su apelirali na međunarodnu zajednicu da se otvore granice i pomognu spašavanju nevinih života. Njihova poruka bila je jasna: potrebna je hitna pomoć i podrška palestinskom narodu.

Govori istaknutih ličnosti

Na Trgu Bosne i Hercegovine održan je kratak program, tokom kojeg su se obratili istaknuti govornici. Ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora, dr. Ahmed Shahin iz Gaze, i Nihad Kreševljaković, historičar, među njima su isticali važnost podrške Palestincima.

Podizanje svijesti o genocidu

Govornici su naglasili da je cilj skupa podići svijest o genocidu i etničkom čišćenju Palestinaca. Avdo Hebib, predsjednik udruženja bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva, izrazio je solidarnost svih prisutnih.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -