Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNastavljeni Radovi na Raščišćavanju Ruševina u Donjoj Jablanici

Nastavljeni Radovi na Raščišćavanju Ruševina u Donjoj Jablanici

Donja Jablanica ukazuje na trud zajednice s nastavkom radova na raščišćavanju ruševina. Ovi radovi uključuju angažman mehanizacije i volontera za uklanjanje otpada.

Čišćenje Jezera i Puteva

Operativni centar Civilne zaštite (OCCZ) HNK-a saopćio je da su izvršeni radovi na čišćenju Jablaničkog i Grabovičkog jezera. U suradnji s Ministarstvom turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije, čišćenje otpada nastavlja se.

Raščišćavanje Objekata i Puteva

Radovi se odvijaju i na putevima u Zlatima, Mirkama, Čeharima te na području Čivelja. Također, vrše se radovi na uređenju puta za gradsku deponiju smeća na Zakomu.

Kontejnersko Naselje za Stradale Porodice

Nastavljaju se i pripreme za postavljanje kontejnerskog naselja za smještaj porodica pogođenih poplavama. Ove mjere su od velike važnosti za pružanje pomoći lokalnom stanovništvu.

Održavanje Magistralnih Cesta

Direkcija cesta FBiH surađuje s projektantskim i izvođačkim firmama na održavanju magistralnih cesta M-17, M-17-5 i M-16-2. Intenzivno se radi na osposobljavanju ceste Jablanica-Blidinje.

Podrška Stanovnicima i Procjena Šteta

Stručne ekipe obilaze teren, procjenjuju štete i pružaju preporuke za otklanjanje. Također, kombinovana dostava hrane i lijekova stanovnicima dodatno potpomagao je zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -