Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVolonteri pomažu sanaciju nakon katastrofe u Jablanici

Volonteri pomažu sanaciju nakon katastrofe u Jablanici

Građani iz cijele zemlje i inostranstva pomažu

U sanaciji Jablanice, koja je pretrpjela katastrofu, volonteri dolaze iz različitih dijelova zemlje i inostranstva. Njihova posvećenost očarava, a među njima su i ratni vojni invalidi s visokim stepenom invaliditeta. Ova humnitarna akcija naglašava solidarnost i podršku potrebitima.

Teška situacija u Jablanici

Ova tragedija odnijela je živote 19 ljudi, ostavljajući iza sebe razoran pečat. Svjedočanstva volontera ukazuju na ozbiljnost situacije. Mnogi su angažirani u teškim fizičkim poslovima, noseći kamenje i uklanjajući ogromne količine mulja i otpada.

Manualni rad bez adekvatne mehanizacije

Volonteri se suočavaju s izazovom čišćenja unutrašnjosti kuća koristeći lopate i golu ljudsku snagu. Često, mehanizacija ne može pristupiti, pa se preostali rad izvodi ručno. Iako je proces izuzetno trnovit, ljudska snaga i volja ostaju ključni.

Uzbudljivi prizori i sentimentalne vrijednosti

Oni koji čiste unutrašnjost kuća suočavaju se s uznemirujućim prizorima. Neki prostori su ispunjeni muljem do plafona. Na plafonima se i dalje vide blatnjavi tragovi, a među pronađenim stvarima su i predmeti od velike sentimentalne vrijednosti.

Ova situacija preplavila je ovaj hercegovački gradić tugom, ali istovremeno pokazuje snagu zajedništva i ljudske dobrote.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -