Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTužilaštvo BiH obustavilo istragu o navodnim kampovima za obuku terorista

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o navodnim kampovima za obuku terorista

Obustava istrage zbog nedostatka dokaza

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o neprovođenju istrage u vezi s navodima ministra odbrane Zukana Heleza. To je potvrđeno u saopštenju Tužilaštva, nakon ispitivanja s partnerskim agencijama.

Nisu pronađeni dokazi o terorističkim obukama

Prema informacijama, Tužilaštvo je 6. maja zaključilo da nije bilo osnova sumnje za počinjenje krivičnih djela. Tokom provjera, nije pronađen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode o postojanju kampova za obuke u Republici Srpskoj.

Reakcije iz bezbjednosnih struktura

Ministar sigurnosti Nenad Nešić izrazio je uvjerenje da bi policijske i obavještajne agencije SAD, kao najmoćnije u svijetu, ranije reagovale da su istinite informacije o takvim kampovima postojale. On je naglasio da nisu pronađene informacije o obukama za terorističke napade.

Zabrinutost Ambasade SAD-u BiH

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini ranije je izrazila zabrinutost zbog navoda iz Moldavije. Ovi navodi se odnose na potencijalne kampove u RS, u kojima navodno Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

Zaključak

Na osnovu istraživanja, nadležne institucije će nastaviti raditi na obezbjeđivanju informacije iz oblasti bezbjednosti, kako bi se osiguralo da su sve prijetnje shvaćene ozbiljno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -