Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGrijanje u Vogošći i dalje van funkcije: 700 domaćinstava čeka rješenje

Grijanje u Vogošći i dalje van funkcije: 700 domaćinstava čeka rješenje

Problemi s grijanjem u Vogošći

Iako je sezona grijanja u Kantonu Sarajevo zvanično započela 15. oktobra, otprilike 700 domaćinstava iz Vogošće još uvijek se mora suočavati s hladnim temperaturama. Grijanje na ovom području nije u funkciji, što dodatno otežava život građanima.

Načelnik Džihanić o subvencijama

Direktor BAGS Energotehnike, Enis Džihanić, potvrdio je da Vlada Kantona Sarajevo nikada nije odobrila subvencije potrebne za sezonu grijanja. “Posljednja prilika za odobravanje bila je na sjednici prošlog četvrtka”, izjavio je Džihanić. Dodao je i kako nije u mogućnosti predvidjeti kada će se ovaj problem riješiti.

Nabavka mazuta ključna za pokretanje grijanja

Džihanić je istakao kako su sredstva potrebna za nabavku mazuta, koji bi omogućio pokretanje sistema grijanja. Bez ovih sredstava, kompanija ne može ispunjavati svoje obaveze prema korisnicima.

Ministarstvo komunalne privrede u aktivnoj potrazi za rješenjem

Kontaktirano je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Predstavnici ministarstva su kazali da rade na rješavanju ovog problema u interresornom timu i očekuju brza rješenja.

Građani u iščekivanju toplijih dana

Građani Vogošće s nestrpljenjem očekuju rješavanje problema s grijanjem. U međuvremenu, suočavaju se s niskim temperaturama i nadom u brza rješenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -