Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNabavka novih CT uređaja u Kantonalnoj bolnici Zenica smanjuje liste čekanja

Nabavka novih CT uređaja u Kantonalnoj bolnici Zenica smanjuje liste čekanja

Modernizacija bolničke opreme

Direktor Kantonalne bolnice Zenica, Tarik Zulović, najavio je danas nabavku novih CT uređaja. Ovi savremeni uređaji značajno će smanjiti liste čekanja za snimanja. Osim toga, omogućit će bržu i kvalitetniju uslugu.

Umjetna inteligencija u medicini

Među nabavljenim uređajima, jedan posjeduje mogućnost umjetne inteligencije. To će dodatno unaprijediti obradu slika i medicinske rezultate, izjavio je Zulović. On je naglasio da je potrebno zaposliti dodatne radnike kako bi se postigao potpuni učinak ovih novina.

Planovi za onkologiju

Kantonalna bolnica Zenica planira nabaviti linearni akcelerator i terapijski uređaj. Dovršenje ovih nabavki dodatno će obogatiti onkološke usluge. Direktor je istakao kako je ovo važan korak ka punoj podršci pacijentima.

Pripreme za novu bolnicu

Zulović je također naveo da su proteklih mjeseci radili na projektu nove bolnice. Donijeli su odluku o raspisivanju idejnog rješenja, a čekaju na saglasnost Gradskog vijeća.

Fokus na razvoj zdravstva

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Nezir Pivić, istakao je posvećenost Vlade razvoju zdravstva. Odvojena sredstva za opremu će se koristiti i u novoj bolničkoj zgradi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -