Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKonferencija za medije o pravosudnom integritetu i presudi Fadilu Novaliću

Konferencija za medije o pravosudnom integritetu i presudi Fadilu Novaliću

Političke manipulacije i pravosudni integritet

U najavi za nadolazeću press konferenciju, govorit će se o ozbiljnim pitanjima vezanim za političke manipulacije. Ove manipulacije, upozorava se, značajno narušavaju pravosudni integritet sudova u Bosni i Hercegovini. Posebna pažnja bit će usmjerena na prijetnje institucijama koje štite suverenitet i integritet države.

Posebna press konferencija

Na press konferenciji, koja je najavljena od strane Elmedina Konakovića, bit će javno pročitana presuda protiv bivšeg premijera Federacije BiH, Fadila Novalića. Ovaj događaj će se održati u sklopu napora da se javnost upozna sa svim detaljima i važnosti presude.

Uživite u prenosu uživo

Svi zainteresovani građani mogu pratiti konferenciju uživo na našim platformama, YouTube kanalu i Facebooku. Ovaj način prenosa dodatno će omogućiti transparentnost i dostupnost informacija široj javnosti.

Distribucija presude građanima

Konaković je najavio da će biti otštampano hiljade primjeraka presude, koja će biti podijeljena građanima širom BiH. Ovaj korak ima za cilj edukaciju i informisanje javnosti o presudama koje utiču na političku stabilnost i pravosudni sistem zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -