Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNarodni front ne pristaje na koaliciju s nijednim političkim blokom

Narodni front ne pristaje na koaliciju s nijednim političkim blokom

Konsultacije, ali ne i koalicije

Predstavnici Narodnog fronta su naglasili da u prošlom sazivu gradske skupštine nisu bili prepreka razvoju grada. I dalje ostaju pri stavu da će funkcionišu kao opozicija.

Jasan stav protiv korupcije

U saopćenju su iz Narodnog fronta istakli da konsultacije koje vode s drugim političkim subjektima ne podrazumijevaju ulazak u koaliciju. Njihovo opredjeljenje za borbu protiv kriminala i korupcije ostaje nepromijenjeno.

Problematika dosadašnjih vlasti

Članovi ove stranke su se osvrnuli na protekle četiri godine, naglašavajući da su oba bloka, SNSD i Stanivukovićeva grupacija, radili sa istim principima te kršili zakone u ostvarivanju ciljeva. Ova situacija otežava mogućnost saradnje.

Podrška zakonitim odlukama

Iz Narodnog fronta su poručili da će podržavati sve odluke koje su u skladu sa zakonom i koje doprinose razvoju Banje Luke. Naglašavaju da je odgovornost na onima koji su se proglasili pobjednicima izbora da vode grad prema normalnom funkcioniranju.

Očekivanja od budućih vlasti

Očekivanja su postavljena pred gradonačelnika i SNSD. Iz Narodnog fronta smatraju da je važno da grad radi bez opstrukcija i da građani ne ispaštaju zbog političkih igara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -