Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOtvorene pozicije u Elektroprivredi BiH: Inžinjeri i elektromonteri potrebni u Sarajevu

Otvorene pozicije u Elektroprivredi BiH: Inžinjeri i elektromonteri potrebni u Sarajevu

Konkurs za razne pozicije

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine raspisala je konkurs za više radnih mjesta. Traže se inžinjeri i tehničari za pristup mreži sa mjestom rada u Sarajevu. Ove pozicije su ključne za unapređenje infrastrukture i podršku poslovanju preduzeća.

Potrebna radna mjesta u održavanju mreža

Pored inženjera, na konkursu su raspisane pozicije za inženjera mreža i postrojenja rang 3. Ova pozicija također će biti smještena u Sarajevu. Osim toga, traže se tri elektromontera u Službi za održavanje mreža i postrojenja.

Potražnja za elektromonterima u Sarajevu i Goraždu

Ukupno 13 elektromontera potrebni su u Službi za planiranje i održavanje mjernih mjesta. Dodatno, traže se dva elektromontera za Odjeljenje u Goraždu. Ove pozicije su značajne za efikasno upravljanje elektroenergetskim sistemom.

Pripravnici i stručni saradnici

Osim navedenih pozicija, Elektroprivreda nudi mjesta za sedam pripravnika kao elektromontere. Ovi pripravnici potpisat će ugovor na šest mjeseci. Također, traži se stručni saradnik za finansijske poslove i referent nabavki u Sarajevu.

Finansijski izazovi

Elektroprivreda BiH završila je prethodnu godinu sa gubitkom od 331 milion KM. Ovaj gubitak doveo je do poskupljenja struje. Mnogi se pitaju hoće li nova godina donijeti dodatna poskupljenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -