Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZahiragić: Građevinska mafija ovladava Sarajevom

Zahiragić: Građevinska mafija ovladava Sarajevom

Anonimna prijava i sukob interesa

Zahiragić je nedavno komentarisao zahtjev SDP-a za njegovom smjenom, ističući da mu je prethodila “anonimna prijava”. Ta prijava, koja se odnosi na sukob interesa, dostavljena je Uredu Vlade KS za borbu protiv korupcije.

Uloga Ureda za borbu protiv korupcije

Zahiragić naglašava da je Ured pod kontrolom premijera KS, ali da je de facto vođen od strane Elmedina Konakovića. Konaković je, kada je bio premijer iz SDA, osnovao ovaj Ured i postavio iskusnog člana sa Fakulteta za sport i tjelesni odgoj na njegovo čelo.

Sukob interesa ili nepravda?

On smatra da nije iznenađujuće što je “paraured” utvrdio postojanje sukoba interesa u njegovom slučaju. Međutim, ukazuje na činjenicu da isti Ured ne vidi sukob interesa kod mnogih članova Trojke koji obnašaju više javnih funkcija istovremeno.

Građevinska mafija kao prijetnja Sarajevu

Zahiragić vjeruje da iza svih ovih poteza stoji građevinska mafija koja je zavladala Sarajevom. On tvrdi da oni žele iskoristiti svaki slobodni prostor i prirodno zelenilo radi sumnjivih finansijskih interesa.

Prijetnja javnom prostoru

“Faruk Kapidžić, član državne Komisije, jedina je prepreka da se preostali slobodni prostori pretvore u beton i armaturu”, zaključuje Zahiragić, upozoravajući na prijetnje kojima se suočava grad.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -