Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSvečana večera povodom NATO simpozija u Sarajevu

Svečana večera povodom NATO simpozija u Sarajevu

Simpozij u Sarajevu

Od 22. do 24. oktobra, Sarajevo je domaćin značajnog NATO partnerskog simpozija. Ovaj događaj privukao je brojne visoke zvaničnike i predstavnike iz različitih zemalja.

Svečana večera u Domu Oružanih snaga

U okviru simpozija, danas je organizovana svečana večera za učesnike. Događaj se održao u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Prisustvo važnih ličnosti

Među zvanicama bili su ministar odbrane BiH Zukan Helez i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković. Također, prisustvovali su i visoki NATO zvaničnici, poput Javiera Colomine i admirala Placida Torresija.

Značaj za Bosnu i Hercegovinu

Ministar Helez istakao je važnost simpozija za Bosnu i Hercegovinu. Ovaj događaj pruža priliku za jačanje saradnje sa partnerima i saveznicima.

Euroatlanske integracije

Helez je naglasio težnju BiH ka članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji. “Vaša podrška je za nas neprocjenjiva”, poručio je ministar, dodajući da se nada lijepim uspomenama iz Sarajeva.

Tema simpozija

Tema ovogodišnjeg simpozija je “Partnerstvo u doba hibrida”. Cilj je jačanje koherentnosti i jedinstva Alijanse kroz razmjenu ideja i izazova.

Organizatori događaja

Simpozij organizuje Odjel za politička pitanja i sigurnosnu politiku NATO-a, uz koordinaciju Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva odbrane BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -