Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMašić pozvao Cvijanović da podnese ostavku zbog "kobajagi" politike

Mašić pozvao Cvijanović da podnese ostavku zbog “kobajagi” politike

Mašićeva kritika prema Cvijanović

Predsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije u Federalnom parlamentu, Damir Mašić, iznio je oštru kritiku prema Željki Cvijanović. On ju je pozvao da podnese ostavku, s obzirom na to da svoju državu Bosnu i Hercegovinu naziva “kobajagi državom”.

Kritika političkih poteza

Mašić je istaknuo da ako Cvijanović ne podnese ostavku, to znači da se bavi jeftinim političkim bodovima. Prema njegovim riječima, članovi SNSD-a više vole državne pare nego entitetske. On je dodatno naglasio da je razum među institucijama RS-a često izostao.

Zakon o državnoj imovini

Iz kabineta Cvijanović je saopćeno da Predsjedništvo BiH ne može biti ovlašteni predlagač zakona o državnoj imovini. U skladu sa Ustavom, Predsjedništvo može predlagati zakone samo iz svojih nadležnosti.

Implementacija sporazuma o slobodi kretanja

Mašić je kritikovao Cvijanović zbog obustavljanja implementacije sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama. Istakao je da tim potezima najviše pate građani srpske nacionalnosti, koji ne mogu posjetiti svoju rodbinu na Kosovu.

Zaključak

Mašić je podvukao da je situacija apsurdna, navodeći da Srbija nije imala problema s potpisivanjem sporazuma. Prema njegovoj ocjeni, članica Predsjedništva BiH predstavlja dodikovu kontrolu unutar najviših državnih organa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -