Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTragična smrt Džejle Drapić: Advokat preuzima slučaj

Tragična smrt Džejle Drapić: Advokat preuzima slučaj

Sarajevski advokat Senad Pizović potvrdio je za „Dnevni avaz“ da će zastupati porodicu Drapić nakon smrti njihove kćerke Džejle. Tinejdžerka je preminula nakon neuspješnog stomatološkog zahvata.

Krivična prijava protiv stomatologa

Advokat Pizović je potvrdio da je Muamer Drapić, Džejlin otac, podnio krivičnu prijavu protiv dr. Harisa Mekića. Drapić je stomatologa teretio za ubistvo svoje kćerke. Pizović naglašava da su se njih dvojica sastali i da je odmah preuzeo slučaj.

Osjećaj tragičnosti

Pizović je istakao da je cijela situacija izuzetno emotivna. „U 17 godina rada nisam imao emotivniji susret s klijentom. Ovo je velika tragedija“, rekao je advokat.

Nadzor inspekcija

Nakon smrti Džejle Drapić, Tužilaštvo KS izdao je hitnu naredbu za nadzor ordinacije dr. Mekića. Sanitarni, zdravstveni i farmaceutski inspektori izvršili su nadzor koji je trajao više od devet sati. Izvještaj o ovom nadzoru proslijeđen je Tužilaštvu.

Iskustva Muamera Drapića

Muamer Drapić je otkrio da je i ranije prošao tragična iskustva. „Moj sin je 2018. godine bio operisan, i tada nisam imao podršku”, ispričao je Drapić. “Sakupljao sam novac na različite načine.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -