Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKomora doktora medicine Republike Srpske osudila napad na doktoricu Stojanović

Komora doktora medicine Republike Srpske osudila napad na doktoricu Stojanović

Komora doktora medicine Republike Srpske izrazila je snažnu osudu napada na doktoricu Snežanu Stojanović, koji se dogodio u Bratuncu. Ovaj incident predstavlja ozbiljan alarm za stanje sigurnosti ljekara u regionu.

Osuda nasilja prema zdravstvenim radnicima

Napad na doktoricu Stojanović izvršen je u noći između 16. i 17. oktobra. Prema dostupnim informacijama, fizički je napao pacijent, što je rezultiralo lakšim povredama glave i grudnog koša. Napadač je ubrzo uhapšen, ali to ne uklanja ozbiljnost situacije.

Potreba za zaštitom ljekara

Komora doktora medicine ističe da su ovakvi incidenati pokazatelji teških uslova rada ljekara. Nasilje prema zdravstvenim radnicima se mora hitno osuditi i sprečiti. Komora također naglašava potrebu za dodjelom statusa službenih lica ljekarima, kako bi se osigurala njihova zaštita.

Oporavak i podrška doktorici Stojanović

Kolege iz Komore poželjeli su doktorici Stojanović brz oporavak od povreda i pretrpljenog stresa. Ističu da nijedan zdravstveni radnik ne bi trebao prolaziti kroz ovakva iskustva, te se nadaju da će nadležni organi brzo reagovati u ovoj situaciji.

Ovaj incident još jednom podsjeća na važnost zaštite zdravstvenih radnika, kao i potrebu za rješavanjem problema s kojima se svakodnevno suočavaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -