Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHFederalni ministar Isak poziva na jaču sigurnost u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Federalni ministar Isak poziva na jaču sigurnost u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Poziv na uspostavu javnog reda i mira

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak ponovo je istakao potrebu za uspostavom javnog reda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNŽK). On poziva Upravu policije MUP-a HNK da se aktivno uhvati u koštac sa nasilnim ponašanjem huligana. Isak naglašava da takvi incidenti predstavljaju ozbiljnu prijetnju ne samo HNK, već i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sigurnosni incidenti u Mostaru

U svom saopćenju, Isak je spomenuo nedavne nerede u Mostaru. Snimci tih događaja, kako je rekao, ukazuju na slabosti sigurnosnog aparata u HNK. On je istakao neprofesionalnost odgovornih lica, naglašavajući da su reakcije nadležnih institucija bile neblagovremene.

Inicijativa za zakonodavne promjene

Ministar Isak je najavio da će uputiti Vladi Federacije BiH prijedlog za donošenje zakona o sigurnosti sportskih događaja. Ovaj zakon bi, po njegovom mišljenju, trebao biti donesen hitno, kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

Interni nadzor i odgovornost

Isak je pozvao rukovodstvo policije HNK da pokrene interne procedure kako bi se utvrdila odgovornost policijskih službenika. On je naglasio da je nastavak ovakvih događaja nedopustiv i zahtijeva hitnu reakciju nadležnih.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -