Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPrijedlog zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo

Prijedlog zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo

U skupštinskoj raspravi važni prijedlozi zakona

U Kantonu Sarajevo zasedaće Skupština koja će raspraviti važan Prijedlog zakona o Registru finansijskih obaveza. Ovaj zakon ima za cilj uspostavljanje jedinstvene baze podataka o svim obavezama. To se odnosi na kantonalna ministarstva, uprave i budžetske korisnike.

Osnovni ciljevi i benefiti

Prijedlog zakona ima za cilj jačanje transparentnosti i odgovornosti. Na nivou Kantona Sarajevo trenutno ne postoji jedinstvena evidencija o finansijskim obavezama. Ovo uključuje obaveze vanbudžetskih fondova i javnih ustanova čiji je osnivač KS.

Obitelj Kapidžić traži pravdu

Na dnevnom redu je i slučaj ubistva Ammara Kapidžića iz 2019. godine. Porodica Kapidžić traži ponovno provođenje istrage. Takođe, zastupnici će raspraviti o informacionoj komisiji koja se bavi ovim slučajem.

Odluke o policijskoj opremi

Pored ovih tema, predložiće se odluka o prenosu prava vlasništva nad policijskom opremom. To uključuje 40 pištolja koji se ne koriste, a prenosiće se na MUP BPK.

Izvještaji javnih ustanova

Na raspravi će se naći izvještaji javnih ustanova, uključujući Terapijsku zajednicu i Odgojni centar KS. Ova pitanja su od velikog značaja za građane i upravljanje resursima građanskog društva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -