Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPovećana opasnost na putevima: Magla i radovi usporavaju saobraćaj

Povećana opasnost na putevima: Magla i radovi usporavaju saobraćaj

Magla stvara probleme na putevima

Smanjena vidljivost zbog magle zabilježena je u kotlinama i uz riječne tokove. Ova pojava također utiče na pojedine gradske zone. BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno. Od vozača se očekuje da drže dovoljnu udaljenost između vozila.

Saobraćaj na dionicama

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, saobraćaj je moguć za sve vrste vozila. Ipak, na području Donje Jablanice, saobraćaj je usporen i regulisan privremenom signalizacijom. Na magistralnom putu Jablanica-Blidinje i dalje je na snazi obustava saobraćaja.

Radovi na putevima

Na autocesti Sarajevo sjever-Butila, zbog radova na vijaduktu Reljevo, vozila saobraćaju jednom trakom. Na dionici Podlugovi-Visoko, zbog postavljanja bukobrana, brzina je ograničena na 60 km/h.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik, saobraćaj je usporen s naizmjeničnim propuštanjem vozila. Ove dionice su posebno frekventne, a radovi uzrokuju duže kolone vozila.

Oštećen most i obustava saobraćaja

Na putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona mogu saobraćati jednom trakom. Vozilima preko 30 tona saobraćaj je obustavljen.

Povećana frekvencija na graničnim prijelazima

Na graničnom prijelazu Gradiška primjetna je pojačana frekvencija vozila. Na ostalim prijelazima, putnička vozila ne čekaju više od 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prijelazu Karakaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -