Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSlobodan Vasković o Toksičnoj Političkoj Sceni u BiH

Slobodan Vasković o Toksičnoj Političkoj Sceni u BiH

Novinar Slobodan Vasković nedavno je objavio novi članak na svom blogu. U njemu analizira stanje na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Takođe komentariše rezultate lokalnih izbora koji su održani nedavno.

Odmor bez Prijašnjeg Tempa

Vasković ističe kako je prvi put nakon 15 godina uzeo stvarni odmor. Bez računara i telefona, mogao je razmišljati o vlastitim prioritetima. Ovaj odmor mu je pružio priliku da se udalji od stresa novinarskog posla.

Pogrešne Procjene i Politička Bižuterija

Vasković priznaje da je pogrešno procijenio rezultate izbora u Banjoj Luci. Izjavljuje kako je otrovna toksična politička bižuterija još uvijek prisutna. Iako ne želi kritikovati narod, primjećuje da su mnogi ljudi izabrali iste loše opcije.

Stari i Novi Malj

U svom osvrtu, ističe da su građani uzeli novi “malj” na sebe, umjesto da se oslobađaju starih tereta. Ovo, kako navodi, dovodi do dodatnih problema za narod. Vasković smatra da je to već postalo uobičajeno ponašanje.

Prihvatiti Ropstvo?

Na kraju, novinar upozorava da je prihvatanje loših izbora samo put ka “mirnom i sigurnom ropstvu”. Naglašava da se narod polako pretvara u “topovsko meso” bez svjesnosti o tome.

Vasković završava citatom Džordža Orwella, podstičući ljude da budi svjesni svoje stvarnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -