Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStrogi EU standardi prijete BiH vozačima, dok se Džejla Drapić i Kenan...

Strogi EU standardi prijete BiH vozačima, dok se Džejla Drapić i Kenan Velić bore sa sudbinom

Duga čekanja na granicama

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza”, čitateljima se donosi vijest o zabrinjavajućoj situaciji za vozače u Bosni i Hercegovini. Zbog strogih pravila Europske unije, čak 8.000 vozača moglo bi ostati bez posla. Prijevoznici se susreću s dugim čekanjima na granicama, što dodatno opterećuje radnu snagu.

Odgovor Uprave za indirektno oporezivanje

Upravni organi su zatražili hitno uvođenje treće smjene, no odgovor UIO otkriva da nedostaje skoro 1.000 radnika. Ova situacija može dodatno pogoršati stanje u prijevoznim firmama u zemlji.

Pokrenuta pitanja u crnoj hronici

Iz “Dnevnog avaza” takođe saznajemo o potresnim porukama koje je razmjenjivala Džejla Drapić sa sestrom pred posljednju operaciju. Advokat porodice otkriva detalje koji dodatno potresaju javnost.

Ispovijesti preživjelih

Iz Jablanice dolazi ispovijest Kenana Velića, dječaka koji je preživio katastrofu. Njegov rođak, Jašar Begović, dijeli tragičnu priču o tom strašnom događaju.

Politički postizborni rezultati

Lokalni izbori u općinama pogođenim nedavnim poplavama donijeli su očekivane rezultate. SDA i HDZ su osvojili po dvije načelničke pozicije.

Sportske vijesti i kulturni sadržaj

U okviru sportskih rubrika, “Dnevni avaz” predstavlja američkog košarkaša Bejli Stila, koji se povezuje s BiH. Čitatelji mogu uživati u ekskluzivnom intervjuu s Dinom Merlinom nakon spektakla u Berlinu.

Konačno, čitatelji mogu nabaviti svoj primjerak “Dnevnog avaza” na kioscima širom Bosne i Hercegovine ili na digitalnoj platformi putem linka: avaz.pressreader.com.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -