Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNermin Nikšić u Konjicu: Kritike na račun izbora i najava krivičnih prijava

Nermin Nikšić u Konjicu: Kritike na račun izbora i najava krivičnih prijava

Nikšić o rezultatima lokalnih izbora

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić, posjetio je danas svoj rodni Konjic. Tom prilikom održani su lokalni izbori, a rezultati su već poznati. Načelnička pozicija ostaje u rukama SDA-ovog Osman's Ćatića. Treće mjesto zauzima SDP-ov Emir Đulić. Ovi rezultati izazvali su brojne reakcije, posebno kod Nikšića.

Najava krivičnih prijava

Nikšić je naglasio kako će podnijeti krivične prijave nakon izbora. “Mi nemamo drugog alata. Ovdje se radi o principu ‘kadija te tuži, kadija ti sudi'”, rekao je Nikšić. On planira podnijeti prijave protiv GIK-a i CIK-a zbog irregularnosti u radu biračkih odbora.

Politički pritisak ili realnost?

Na pitanje o mogućem političkom pritisku, predsjednik SDP-a se samo nasmijao. Istaknuo je da je njihov kandidat za Konjic bio odličan izbor. “Međutim, on nije imao iskustva u politici i trebati će mu malo vremena”, dodao je Nikšić.

Zaključak

Ova posjeta i izjave Nikšića otvaraju pitanje o budućnosti SDP-a u lokalnoj politici. Hoće li najavljene krivične prijave donijeti promjene ili će se situacija dodatno zakomplikovati? Samo vrijeme će pokazati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -