Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzborna Atmosfera u Konjicu: Kritika i Poziv na Akciju

Izborna Atmosfera u Konjicu: Kritika i Poziv na Akciju

Kritika Izbornih Praksi

Tokom jučerašnje konferencije za novinare, istaknuti političar iz Konjica izrazio je nezadovoljstvo izbornim procesom. Istakao je da trenutni izbori odvijaju se u atmosferi sličnoj onoj iz prethodnog kruga izbora. Naglasio je da su izbori preuranjeni za ovo područje, posebno s obzirom na trenutne saobraćajne blokade.

Mobilni Timovi kao Rješenje

On je smatrao da održavanje izbora putem mobilnih timova nije realno. “To će sigurno uticati na izborni rezultat”, izjavio je. Izrazio je zahvalnost svim građanima koji su odlučili izaći na birališta unatoč otežanim uslovima.

Problematika u Organizaciji

Političar je također pokrenuo pitanja vezana uz organizaciju izbora. Jutros je dobio informaciju da je Gradska izborna komisija dostavila materijal na četiri biračka mjesta, ali mnogi članovi biračkih odbora, uključujući i SDP, nisu bili obaviješteni o tome.

Odbijanje Prava na Izjasnjavanje

Prema njegovim riječima, članovi odbora nisu mogli iznijeti svoje primjedbe zbog “neprijatnosti” koje su se pojavile. “To ne smije da se dešava u ovakvoj atmosferi”, upozorio je i najavio podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica.

Zaključak

Situacija u Konjicu zahtijeva brze akcije i transparentnost. Danas je važnije nego ikad da građani ostvare svoje pravo na glasanje i da se izborni proces odvija bez ometanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -