Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPovoljna vremenska prognoza u Bosni i Hercegovini za naredne dane

Povoljna vremenska prognoza u Bosni i Hercegovini za naredne dane

Sunčano vrijeme s malo oblačnosti

U Bosni i Hercegovini očekujemo sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 5 do 11 stepeni, dok će na jugu dosegnuti do 16. Dnevne temperature će varirati od 15 do 21 stepen, a južnije regije uživat će i do 26 stepeni.

Detaljna prognoza za Sarajevu

U glavnom gradu, Sarajevu, jutarnja temperatura će biti oko 9 stepeni, dok će dnevna iznositi oko 19. S obzirom na uvjete, preporučujemo da se uživa u ovim sunčanim danima.

Trodnevna prognoza

Prognoza za ponedjeljak, 21. oktobar, donosi sunčano vrijeme s mogućom maglom u jutarnjim satima. Jutarnje temperature će biti od 4 do 10 stepeni, dok će dnevne temperature rasti od 16 do 22 stepena.

U utorak, 22. oktobra, očekujemo slične uvjete, dok će se u srijedu, 23. oktobra, vrijeme umjereno pogodovati oblačnosti, sa mogućom kišom tokom dana.

Biometeorološka prognoza

Za većinu ljudi, biometeorološke prilike bit će povoljne. Sunčano vrijeme će pozitivno utjecati na raspoloženje. Osjetljiviji pojedinci mogu osjećati slabije poteškoće zbog jutarnje magle. Preporučuje se provođenje slobodnog vremena na otvorenom, uz slojevitu odjeću, zbog varijacija temperature kroz dan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -