Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSjećanje na Aliju Izetbegovića: Svjedočanstvo dr. Ismeta Gavrankapetanovića

Sjećanje na Aliju Izetbegovića: Svjedočanstvo dr. Ismeta Gavrankapetanovića

21. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Povodom 21. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, portal Preporod.info razgovarao je sa svjedocima iz njegovog života. Ove godine, sjećanja prate one koji su s njim sarađivali, družili se ili mu pomagali u bolnici.

Uloga dr. Gavrankapetanovića

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju, igrao je ključnu ulogu. On je brinuo o zdravlju Alije Izetbegovića nakon njegovog povreda 10. septembra 2003. godine.

Nebrojene posjete i briga

Dr. Gavrankapetanović je, iz ljubavi i poštovanja, gotovo mjesec dana bio uz predsjednika. Tokom njegove hospitalizacije, razgovarao je sa brojnim zvaničnicima, uključujući Paddyja Ashdowna, tadašnjeg visokog predstavnika za BiH.

Razgovor sa predsjednikom

U jednom trenutku, dok su se reforme vojske triile, Izetbegović je izjavio: “Bosna je mnogo važnija od mog zdravlja i mog srca.” Ove riječi su duboko dirnule dr. Gavrankapetanovića.

Težina povrede

Kada je Izetbegović primljen u bolnicu, odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnoj povredi. Dr. Gavrankapetanović je primijetio da, s obzirom na predsjednikovu dob, takva povreda može biti fatalna.

Ovaj članak podsjeća na značaj Alije Izetbegovića, ne samo kao političkog vođe, nego i kao čovjeka koji je iznad svega volio svoju domovinu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -