Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBosna i Hercegovina: Prognoza vremena za naredne dane

Bosna i Hercegovina: Prognoza vremena za naredne dane

Pretežno oblačno vreme u BiH

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu. Padavine su najavljene uglavnom u Hercegovini, zapadnim i dijelimično centralnim dijelovima Bosne.

Temperaturni uslovi

Jutarnje temperature kretat će se između 8 i 14 stepeni, dok će na jugu dostići do 18 stepeni. Dnevne temperature će varirati od 14 do 20 stepeni, dok će na jugu zemlje biti i do 23 stepena.

Sarajevo i okolni gradovi

Sarajevo će također imati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12, dok se dnevna očekuje na nivou od 18 stepeni.

Trodnevna prognoza

U nedjelju, 20. oktobra, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature će se kretati od 5 do 11, a dnevne od 14 do 20 stepeni. U ponedjeljak, 21. oktobra, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U utorak, 22. oktobra, takođe ćemo imati sunčano vrijeme, ali uz mogućnost magle po kotlinama. Jutarnje temperature će se kretati od 6 do 12 stepeni, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 16 do 21 stepen.

Biometeorološka prognoza

Nakon svježeg jutra, očekuje se postepeno otopljavanje. Većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Međutim, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogući su blaži simptomi. U centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, dugotrajnije zadržavanje magle može izazvati poteškoće kod osjetljivih osoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -