Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObnovljena nastava u Jablanici nakon poplava

Obnovljena nastava u Jablanici nakon poplava

Odluka o nastavku nastave

Na današnjoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Jablanica donesena je značajna odluka. Nastava u JU Osnovna škola “Suljo Čilić” i JU Srednja škola Jablanica nastavlja se u ponedjeljak, 21. oktobra. Ova odluka donijeta je uzimajući u obzir trenutne okolnosti, saopćeno je iz Općine Jablanica.

Online nastava za učenike

U saopćenju se ističe da će učenici koji ne mogu prisustvovati nastavnim aktivnostima imati mogućnost pohađanja online nastave. Ovaj pristup osigurava kontinuitet obrazovanja, uprkos izazovima uzrokovanim poplavama.

Aktivnosti u sanaciji štete

Na sjednici se također diskutovalo o trenutnoj situaciji u područjima pogođenim katastrofalnim poplavama. Obrađene su aktivnosti različitih općinskih službi, uključujući PS Jablanica, Dom zdravlja Jablanica, Merhamet, Crveni križ i Centar za socijalni rad.

Pomoć ugroženom stanovništvu

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirani su na sanaciji štete. Održava se čišćenje terena i pružanje pomoći ugroženima. Brojne putne komunikacije su i dalje uvjetno prohodne, dok je jučer uspostavljena i putna komunikacija prema naselju Čehari.

Stanje na terenu

Povrh toga, dio Glodnice ostaje prometno izoliran. Lokalne vlasti nastoje osigurati prohodnost putnih komunikacija, koje su pretrpjele velike štete usljed ove prirodne nepogode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -