Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSedmi Kongres inžinjera medicinske radiologije u Sarajevu: Fokus na edukaciji i novim...

Sedmi Kongres inžinjera medicinske radiologije u Sarajevu: Fokus na edukaciji i novim tehnologijama

Stručnjaci se okupljaju u Sarajevu

Udruženje inžinjera medicinske radiologije Federacije Bosne i Hercegovine organizuje sedmi Kongres od 18. do 20. oktobra u Sarajevu.

Cilj kongresa je razmjena iskustava zdravstvenih profesionalaca iz oblasti radioloških tehnologija. Poseban fokus stavljaju na potrebu za kontinuiranom edukacijom kako bi se pratili moderni trendovi i usklađivali sa međunarodnim standardima.

Obilježavanje 50 godina rada

Predsjednik Udruženja, Haris Porobić, istakao je da ovaj kongres obilježava značajnu obljetnicu, ali i rekordni broj sudionika. Posebno ga raduje interesovanje mladih inžinjera.

Na programu su predavanja i radionice gdje će učesnici imati priliku raditi s materijalima iz interventne radiologije i kardiologije.

Novi trendovi u radiologiji

Merisa Repeša Komarica iz Komore diplomiranih inžinjera medicinske radiologije naglašava važnost umjetne inteligencije. Ova tehnologija potencijalno može postati standard u dijagnostici i terapiji.

Kongres će također obuhvatiti pitanja vezana za povećanje efikasnosti zdravstvenih usluga i smanjenje vremena čekanja za CT i magnetnu rezonancu.

Kvalitet saradnje sa evropskim kolegama

Predstavnik Evropskog udruženja radiografera, Nejc Mekish, naglašava važnost suradnje s kolegama iz BiH. Kvalitetna saradnja može doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite građana.

Kongres pruža priliku za diskusiju o rješenjima koja bi mogla unaprijediti put pacijenata kroz zdravstveni sistem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -