Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHInstagram blokira pristup profilu Kasumovića zbog pravnog zahtjeva

Instagram blokira pristup profilu Kasumovića zbog pravnog zahtjeva

Pristup profilu ograničen zbog punoljetnog statusa

Korisnici koji nisu prijavljeni na svoje Instagram naloge ne mogu pristupiti profilu glumca Banje Luka, Dine Kasumovića. Ova odluka dolazi nakon obavještenja da je za pristup potrebna punoljetnost. Instagram je naveo da je ovo urađeno u skladu s pravnim zahtjevom.

Presuda i kazna za Kasumovića

Podsjećamo da je Kasumović prijavljen 2021. godine zbog bludnih radnji nad maloljetnikom. U 2023. godini, Općinski sud u Sarajevu mu je izrekao kaznu zatvora od jedne godine. Prema zakonskim odredbama Bosne i Hercegovine, kaznu do jedne godine moguće je otkupiti, što je glumac i učinio uplatom od 36.500 KM.

Kontroverze i gubitak angažmana

Pored presude, koja je nedavno postala javna, Kasumović je nastavio raditi u pozorištu i televizijskim serijama. Međutim, nakon što su detalji slučaja postali poznati, izgubio je nekoliko angažmana. Također, javili su se i drugi pojedinci sa optužbama za seksualno zlostavljanje protiv njega.

Nemogućnost javnog komentara

Do sada, Kasumović se nije javno oglasio o svim ovim optužbama i gubicima angažmana. Njegov daljnji rad u industriji zabave ostaje neizvjestan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -