Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPripreme za Sezonu Grijanja u Vogošći: Odobrenje Sredstava na Vidiku

Pripreme za Sezonu Grijanja u Vogošći: Odobrenje Sredstava na Vidiku

Inspekcijski Nadzor i Odobrenja

Prema riječima direktora jedne firme u Vogošći, svi pripremni radovi su završeni, ali preostaje nekoliko izazova. Samo je još jedan inspekcijski nadzor koji treba izvršiti kako bi se odobrila rekonstrukcija kotlova. Ova procedura je neophodna da bi se osiguralo nesmetano grijanje tokom zime.

Problemi sa Vladom KS

Vlada Kantona Sarajevo je malo zakasnila s odobravanjem sredstava za nadolazeću sezonu grijanja. Ipak, prema informacijama nakon sjednice Vlade, sredstva su odobrena. Ova odluka je ključna za omogućavanje potrebne nabavke mazuta za grijanje.

Dostava Grijanja za 700 Domaćinstava

Direktor firme je optimističan da će sutra ili prekosutra dobiti informaciju o odobrenim sredstvima. Grijanje bi moglo početi već ovog vikenda, što je najavljeno građanima Vogošće. Firma snabdijeva oko 700 domaćinstava, kao i brojne ustanove, uključujući opštinu i Kulturno-sportski centar.

Zaključak

Ukoliko sve prođe prema planu, stanovnici Vogošće mogu očekivati stabilno grijanje već u narednim danima. Odobrenje sredstava od strane Vlade KS je ključnog značaja za uspješan početak sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -