Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObnova života: Kako je Humanitarno udruženje 'Svjetlo grada' pomoglo porodici Jašarević

Obnova života: Kako je Humanitarno udruženje ‘Svjetlo grada’ pomoglo porodici Jašarević

Težak trenutak za porodicu Jašarević

U jeku ljeta, porodica Jašarević doživjela je katastrofu. Požar, koji je 17. jula zahvatio njihov stan u Goraždu, uništio je sve što su imali. Denis Rašidović-Peca, jedan od prvih na licu mjesta, svjedoči o stravi situacije. “Bilo je užasno, sve je bilo neprepoznatljivo”, prisjeća se Denis.

Humanitarna akcija donijela nadu

U proteklih nekoliko mjeseci, Humanitarno udruženje ‘Svjetlo grada’ pokrenulo je akciju kako bi pomoglo porodici Jašarević. Ova organizacija okupila je brojne volontere i donatore, koji su se trudili da obezbijede sve što je potrebno za obnovu doma.

Obnova stana i povratak u normalan život

Danas, nakon intenzivnog rada, stan Jašarevića je potpuno rekonstruisan. Novi namještaj i moderni uređaji osigurali su udoban prostor za život. Denis je izrazio svoju neizmjernu zahvalnost: “Ovo je predivan osjećaj. Neopisivo mi je drago da su se ljudi smjestili konačno.”

Važnost zajedništva i solidarnosti

Denis je istakao važnost humanitarnog rada i solidarnosti među ljudima. “Dobro je da se svi takmičimo ko će više pomoći”, kazao je. Ovaj događaj pokazuje snagu zajedništva i sposobnost da se zajedno prevaziđu teške trenutke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -