Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOblačno vrijeme s mogućom kišom u Bosni i Hercegovini

Oblačno vrijeme s mogućom kišom u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu. Jači pljuskovi moguću su na području Hercegovine i Krajine. Vjetar će biti slab, sa istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja i dnevna temperatura

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 8 i 13 stepeni, dok će na jugu zemlje doseći do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 13 i 18 stepeni, a na jugu zemlje do 23 stepena.

Detaljna vremenska prognoza za predstojeće dane

U subotu, 19. oktobra 2024. godine, očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, posebice u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Temperatura će se kretati između 8 i 19 stepeni.

U nedjelju, 20. oktobra, prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Oblačniji dio dana biće u prijepodnevnim satima, s mogućim slabim padavinama. Najniža temperatira zraka bit će između 7 i 17 stepeni.

Ponedjeljak, 21. oktobar, donosi pretežno sunčano vrijeme, uz dimenzije magle i niske oblačnosti u kotlinama. Temperatura će varirati između 5 i 23 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Općenito, biometeorološke prilike bit će relativno nepovoljne. Kod osjetljivih osoba mogu se javiti tegobe uzrokovane padavinama, lošije raspoloženje i manjak koncentracije. Ipak, temperature zraka će ostati umjerene, što će pozitivno uticati na opću sliku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -