Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZenica Uključuje Osobe sa Invaliditetom: Javni Poziv za Sufinansiranje Projekata

Zenica Uključuje Osobe sa Invaliditetom: Javni Poziv za Sufinansiranje Projekata

Važan korak za osobe sa invaliditetom

Grad Zenica planira raspisivanje javnog poziva za sufinansiranje rada organizacija osoba sa invaliditetom. Ova informacija dolazi iz izjava Aliefendića, koji je naglasio važnost ovog poziva.

Podrška od strane gradske uprave

Javni poziv bit će usmjeren isključivo reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata. Inicijativa predstavlja prvi korak ka jačanju ovih organizacija, koje često ostaju u sjeni.

Inicijativa udruženja

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Zenica je gradonačelniku Fuadu Kasumoviću u avgustu poslalo inicijativu za finansiranje. Sastanak je rezultirao usmenom podrškom i prihvatanjem ove inicijative.

Značaj podrške

Navedena inicijativa će osigurati potrebnu podršku organizacijama koje se bave pravima osoba sa invaliditetom i civilnim žrtvama rata. Ove organizacije se često susreću s brojnim izazovima u ostvarivanju svojih prava.

Povećanje broja organizacija

Udruženje ističe da broj organizacija osoba s invaliditetom u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu raste. Kroz zagovaranje, nastoje postići poboljšanja koja će olakšati život osoba sa invaliditetom.

Budžetska pomoć

Aliefendić je istakao da će Zenica u sljedećoj godini biti prvi grad u kojem će biti osigurano financiranje ovih organizacija u budžetu. Ovaj korak je rezultat zajedničkih napora i inicijativa koje su naišle na podršku gradske uprave.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -