Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPolitički sukobi u Sloveniji: Golob odbacuje optužbe Bobnar i Lindava

Politički sukobi u Sloveniji: Golob odbacuje optužbe Bobnar i Lindava

Tužba bivše ministrice i direktora policije

U Sloveniji su se pojavile ozbiljne optužbe koje se temelje na tvrdnjama bivše ministrice policije Tatjane Bobnar i bivšeg v.d. direktora policije Boštjana Lindava. Njih dvoje tvrde da je premijer Robert Golob vršio neprimjeren politički pritisak na Ministarstvo unutarnjih poslova i policiju.

Golob odgovara na optužbe

Premijer Golob je brzo reagovao na ove tvrdnje, odbacujući sve optužbe. Vjeruje da će se uspješno očistiti kroz pravni proces. “Kao i u slučaju optužbi za miješanje u hapšenje ruskih špijuna, vjerujem da ću i ovoga puta uspjeti odbaciti laži”, izjavio je Golob u Narodnoj skupštini.

Politička borba ili nešto više?

U međuvremenu, Golob je okrenuo fokus na bivšu ministricu, optužujući je da vodi političku borbu. “Ne radi se o miješanju u rad policije, već o političkom obračunu uvrijeđenog političara”, naglasio je premijer.

Učinak na policijske institucije

Vijesti o ovoj situaciji izazvale su raspravu o političkom pritisku na institucije. Golob je izrazio zabrinutost zbog činjenice da se krivična prijava temelji na razgovoru dvoje političara, ističući bizaran aspekt cijele situacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -