Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBunoza o slučaju bjegunca Galića: Ispravno rješenje je razrješenje

Bunoza o slučaju bjegunca Galića: Ispravno rješenje je razrješenje

Izjava Bunoze o Zoranu Galiću

Na skrecentnim izjavama, Bunoza se osvrnuo na slučaj Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA-e. Prema njegovim riječima, jedino pravno ispravno rješenje je razrješenje, ne političko. Naglasio je da se javnost obmanjuje lažnim informacijama.

Pravni okvir smjene u SIPA-i

Bunoza je objasnio da prema Zakonu o SIPA-i ne postoji klasična smjena. Postoje dva načina razrješenja: na vlastiti zahtjev ili nakon disciplinskog postupka. On smatra da je najprikladnije rješenje razrješenje.

Odsustvo disciplinskog postupka

Govoreći o situaciji, Bunoza je istakao da nije primljen nijedan zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Direktor ima ovlasti suspendovati osoblje, ali do sada nije bilo aktivnosti u tom smjeru.

Izvještaj Vijeću ministara

Direktor SIPA-e je, kako je rečeno, dostavio izvještaj Vijeću ministara. Bunoza je potvrdio da je Galić faktički dao otkaz. O odluci o otpremnini, istakao je, ne odlučuje Vijeće ministara.

Zahtev za izručenje

Bunoza je naveo da je podnio zahtjev za izručenje Galića istog dana kada je dobio informacije o njegovom statusu. Odbacio je navode o zaštiti bilo koga, ističući da su postupili prema Galiću kao prema svakoj drugoj osobi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -