Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSaobraćaj u Bosni i Hercegovini: Mjesto vlažnih kolovoznih površina i radovi

Saobraćaj u Bosni i Hercegovini: Mjesto vlažnih kolovoznih površina i radovi

Trenutni uslovi na putevima

Na putevima Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnim kolovozima. Vozači se suočavaju sa pojačanom maglom u kotlinama i usjecima. Iz BIHAMK-a pozivaju vozače da prilagode vožnju trenutnim uslovima. Također, naglašavaju važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

Informacije o dionicama

Saobraćaj na dionici Jablanica-Mostar omogućen je za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu Jablanica-Blidinje i dalje je obustavljen saobraćaj.

Radovi i ograničenja

Na autocesti Sarajevo sjever-Butila, usljed zamjene prelaznih naprava, vozila saobraćaju jednom trakom. Na dionici Podlugovi-Visoko, radovi na postavljanju bukobrana uzrokuju ograničenje brzine na 60 km/h.

Usporeni saobraćaj na magistralnim putevima

Zbog radova, saobraćaj na potezima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik se odvija usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila. Očekuje se formiranje dužih kolona na ovim frekventnim dionicama.

Sanacioni radovi

Sanacioni radovi su trenutno aktuelni na magistralnim putevima kao što su Livno-Kamensko, Simin Han-Donje Caparde i Rogatica-Ustiprača. Na posljednjem, vozila iznad 30 tona nemaju pristup zbog oštećenja mosta.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za teža vozila na graničnom prelazu Karakaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -