Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVrijeme u Bosni i Hercegovini: Oblaci, kiša i postepeno razvedravanje

Vrijeme u Bosni i Hercegovini: Oblaci, kiša i postepeno razvedravanje

Oblačno vrijeme s kišom

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme uz slabiju kišu. Poslije podne se očekuje prestanak padavina, posebno u Hercegovini i zapadnim dijelovima zemlje. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera.

Temperaturne vrijednosti

Jutarnja temperatura kretat će se od 9 do 14 stepeni, dok će na jugu dostići do 18 stepeni. Dnevna temperatura će varirati od 12 do 18 stepeni, a na jugu i do 23 stepena.

Trodnevna vremenska prognoza

U petak, 18. oktobra, očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom prije podne. Padavine će biti prisutne u Hercegovini i zapadnim dijelovima. Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 14 stepeni. Dnevne temperature će oscilirati između 13 i 22 stepena.

Subota, 19. oktobar, donosi pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih pljuskova u Hercegovini. Jutarnje temperature će biti od 8 do 18 stepeni, s dnevnim maksimumom do 24 stepena na jugu.

U nedjelju, 20. oktobra, očekuje se postepeno razvedravanje nakon oblačnog jutra. Tijekom dana, temperature će se kretati između 12 i 22 stepena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će pokazati blago pogoršanje usljed povremenih padavina. Osobe osjetljive na promjene vremena mogle bi iskusiti glavobolje i promjene raspoloženja. Temperaturne vrijednosti će biti primjerenije godišnjem dobu, uz stabilnije uslove tokom večernjih sati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -