Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHReisu-l-ulema darovao poklone porodicama s više djece

Reisu-l-ulema darovao poklone porodicama s više djece

Podrška natalitetu u Bosni i Hercegovini

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović, nedavno je darovao poklone dvjema porodicama na području Muftijstva tuzlanskog. Ova akcija ima za cilj pružanje podrške porodicama koje imaju više djece i promociju nataliteta.

Pokloni za porodice Jusupović i Terzić

Pokloni su dodijeljeni porodicama Jusupović iz Kladnja i Terzić iz Gornje Tuzle. Ova podrška dolazi iz Fonda Bejtul-mal, uz podršku Odjela za brak i porodicu, koji je zadužen za takve inicijative.

Uzajamna podrška i harmonija

Elvis i Sanela Jusupović, roditelji sedmoro djece, izrazili su zahvalnost za ovaj čin. Elvis je naglasio važnost uzajamne pomoći u njihovom životu, dok su im djeca izvor radosti i sreće.

Promocija zdrave porodice

Dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela, istakla je da su ovakvi gestovi dokaz brige zajednice prema porodicama. Slične akcije vode se već od 2018. godine, s ciljem jačanja porodica i podsticanja nataliteta u društvu.

Porodica Terzić kao primjer

Porodica Terzić, koja također ima šestero djece, predstavila je harmoniju i ljubav unutar zajednice. Mahir i Alma istaknuli su kako se bogatstvo i sreća nalaze u zdravlju i mnogobrojnosti njihove porodice.

Ovim akcijama Islamska zajednica šalje jasnu poruku o značaju porodice i podršci uzgoju zdravih i srećnih zajednica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -