Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHElmedin Konaković na Konferenciji o protuminskom djelovanju u Švicarskoj

Elmedin Konaković na Konferenciji o protuminskom djelovanju u Švicarskoj

Ministar Konaković predstavlja Bosnu i Hercegovinu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, učestvovat će na Konferenciji o protuminskom djelovanju u Ukrajini. Ova važna konferencija će se održati 17. i 18. oktobra u Lozani, Švicarska Konfederacija.

Ciljevi konferencije

Konferenciju organizira Švicarska Konfederacija u saradnji s Ukrajinom. Ključni cilj događaja je istaknuti značaj humanitarnog razminiranja kao bitnog dijela društvenog i privrednog oporavka Ukrajine. Očekuje se prisustvo predstavnika vlada, međunarodnih organizacija, civilnog društva i akademske zajednice.

Uloga ministra Konakovića

Tokom prvog dana konferencije, ministar Konaković će održati obraćanje i moderirati panel diskusiju pod nazivom “Važnost partnerstva i razmjene znanja i iskustava”. Ovaj panel će se fokusirati na partnerstva koja nadilaze tradicionalne odnose donatora i korisnika humanitarnog protuminskog djelovanja.

Finalni dokument Konferencije

Na kraju Konferencije, predviđeno je usvajanje završnog dokumenta pod nazivom “UMAC2024 Lausanne Call for Action”. Ovaj dokument će sadržavati smjernice za buduće aktivnosti u oblasti protuminskog djelovanja i međunarodne saradnje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -