Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGrad Zenica podržava finansiranje organizacija osoba s invaliditetom

Grad Zenica podržava finansiranje organizacija osoba s invaliditetom

Podrška gradskih vlasti

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (UPODP) iz Zenice s ponosom najavljuje podršku Grada Zenice protiv diskriminacije osoba s invaliditetom. Grad je prihvatio inicijativu za uključivanje finansiranja organizacija u budžet.

Planovi za javni poziv

Prema zvaničnom dopisu, Služba za socijalnu zaštitu planira raspisati javni poziv za sufinansiranje rada reprezentativnih organizacija osoba s invaliditetom. Ovaj poziv će biti namijenjen isključivo organizacijama i civilnim žrtvama rata.

Poboljšanje kvaliteta života

Predstavnici UPODP-a naglašavaju da će realizacija ove inicijative značajno poboljšati kvalitet života osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata. Inkluzivnost se tako dodatno razvija, što će doprinijeti boljem društvenom okruženju.

Prvi grad sa održivim finansiranjem

Zenica bi mogla postati prvi grad u Federaciji BiH koji osigurava kontinuirano finansiranje za rad navedenih organizacija. Ova inicijativa ima za cilj poboljšati provođenje programa i aktivnosti tih udruženja.

Zaključak i budući koraci

Udruženje je zadovoljno napretkom i očekuje da će inicijativa biti zvanično uvrštena u budžet Grada Zenice. Očekuju dodatnu podršku i izgradnju inkluzivnijeg društva za sve građane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -