Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVlada Tuzlanskog kantona ulaže u modernizaciju UKC Tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona ulaže u modernizaciju UKC Tuzla

Investicija od 10 miliona KM

Vlada Tuzlanskog kantona je kroz ovogodišnji budžet usmjerila deset miliona konvertibilnih maraka za Univezitet klinički centar (UKC) Tuzla. Od tog iznosa, više od 7,2 miliona KM već je utrošeno na medicinsku opremu. Ove investicije su važan korak ka poboljšanju zdravstvene zaštite u regionu.

Prioriteti nabavke opreme

Šekib Umihanić, vršitelj dužnosti direktora UKC-a Tuzla, istakao je da je oko 80 posto postojeće opreme amortizovano. Shodno tome, određeni su prioriteti za nabavku nove opreme. “Pored nabavljene opreme vrijedne 7,26 miliona KM, trenutno se potpisuju ugovori za dodatne nabavke u vrijednosti od dva miliona KM”, dodao je Umihanić.

Ambiciozni projekti za budućnost

Menadžment UKC-a Tuzla planira i infrastrukturne projekte. Među njima je izgradnja fotonaponske elektrane i stanice za tečni naftni gas. Vrijednost projekta solarne elektrane iznosi oko 512 hiljada KM bez PDV-a, a radovi bi mogli početi sljedeće godine.

Umihanić je takođe naglasio da se vode razgovori s Gradom Tuzla o izgradnji garaže. Međutim, izgradnja novog urgentnog centra zahtijeva više sredstava i dugoročnije planiranje kako bi se definisale tačne potrebe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -