Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZima Stiže: Pripreme Građana BiH za Grijanje u Punom Jeku

Zima Stiže: Pripreme Građana BiH za Grijanje u Punom Jeku

Cijene Ogrjeva u Opadanju

Zima se približava, a građani Bosne i Hercegovine žure s pripremama za grijnu sezonu. Iako su cijene ogrjeva niže nego prošle godine, situacija na tržištu Evropske unije mogla bi utjecati na cijene kod nas.

Potencijalno Poskupljenje Ogrjeva

Prema riječima Muhameda Helaća iz kompanije “Drvosječa“, cijene se ne bi trebale mijenjati do kraja mjeseca. Međutim, tržišna previranja u EU mogu dovesti do poskupljenja nakon toga. Helać naglašava da bi eventualno povećanje cijena moglo biti do 10 posto, što ne bi značajnije opteretilo građane.

Cijene Ogrjevnih Materijala

Zanimljivo je da je iscijepano drvo u paletama trenutno 133 KM po metru, dok je prošle godine bila 165 KM. Tona peleta je s 520 pala na 367 KM. Iako je drveni briket poskupio s 279 na 319 KM, još uvijek su cijene povoljnije nego lani.

Oglasi i Dodatne Opcije Kupovine

Građani mogu pronaći i povoljnije opcije kroz internet-oglase. Na primjer, iscijepana drva se nude između 120 i 260 KM, dok se tona peleta najčešće prodaje po cijeni od 350 KM. S obzirom na potražnju, ovo su i dalje vrlo konkurentne cijene.

Kako se zima približava, očekuje se da će potražnja za ogrjevom rasti, no trenutne cijene daju nadu da građani ipak neće biti previše opterećeni povećanjem troškova grijanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -