Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKomemoracija povodom tragičnih događaja 7. oktobra u Sarajevu

Komemoracija povodom tragičnih događaja 7. oktobra u Sarajevu

Organizacija komemorativnog događaja

Ambasada Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu, u saradnji s Privrednom komorom, organizovala je komemoraciju. Ovaj događaj obilježava godišnjicu tragičnih događaja iz 7. oktobra prošle godine.

Promjena lokacije događaja

Prvobitno je planirano da se obilježavanje održi u Sarajevu, u hotelu Evropa. Međutim, događaj je otkazan te su organizatori pronašli novu lokaciju za komemoraciju.

Uvodni govor ambasadorice

Ambasadorica Izraela u BiH, Galit Peleg, održala je uvodni govor. Ona je izrazila zahvalnost svim prisutnima za podršku i prisustvo. Komemoracija je započela minutom šutnje u čast žrtvama 7. oktobra.

Prisutni gosti

Događaju su prisustvovali ambasadori, vjerski predstavnici i istaknuti javni zvaničnici. Ovaj skup još jednom je podsjetio na stradanje koje je uslijedilo nakon napada Hamas-a.

Posljedice napada

Nakon napada, uslijedila je invazija Izraela na Pojas Gaze. Tokom sukoba, poginulo je više od 40.000 građana, među kojima je oko 17.000 djece.

Pozivi na mir

Unatoč brojnim pozivima na zaustavljanje napada, situacija se ne smiruje. Sukobi su se proširili na regiju, uključujući Liban i susjedna područja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -