Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPodrška Vjerskim i Kulturnim Zajednicama u Sarajevu: Potpisani Sporazumi vrijedan 185.000 KM

Podrška Vjerskim i Kulturnim Zajednicama u Sarajevu: Potpisani Sporazumi vrijedan 185.000 KM

Ministar potpisuje sporazume

Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, potpisao je sporazume s vjerskim i kulturnim zajednicama u Kantonu Sarajevo. Ovi sporazumi su rezultat javnog poziva za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i izgradnju vjerskih i kulturno-historijskih objekata u 2024. godini.

Ukupna sredstva dodijeljena institucijama

Ukupan iznos koji je dodijeljen po sporazumima iznosi 185.000 KM. Ova sredstva su planirana u budžetu Kantona Sarajevo i namijenjena su za unaprjeđenje postojećih objekata.

Benefiti za zajednicu

Sredstva su dodijeljena Vrhbosanskoj nadbiskupiji, Sarajevskom ratnom teatru SARTR, te Udruženju građana Ilijaša. Također, Srpska pravoslavna crkvena opština Sarajevo također je dobila sredstva. Svi aplikanti koji su podnijeli uredne zahtjeve dobili su sredstva za koja su aplicirali.

Unapređenje kvaliteta života

Bošnjak ističe da ovakva ulaganja snažno utiču na unapređenje kvaliteta života građana. Finansiranje ovih projekata označava značajan korak prema jačanju vjerskih i kulturnih institucija u Sarajevu.

Zadovoljstvo predstavnika institucija

Predstavnici vjerskih i kulturnih institucija izrazili su zadovoljstvo zbog dodijeljenih sredstava. Ova sredstva će im pomoći da riješe postojeće probleme i unaprijede ambijent svojih objekata, što će pozitivno uticati na kvalitet njihovog rada.

Na ovaj način, Kanton Sarajevo nastavlja sa podrškom razvoju religijskih i kulturnih objekata koji su od ključne važnosti za zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -