Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTragedija u BiH: U poplavama i klizištima stradalo 26 osoba

Tragedija u BiH: U poplavama i klizištima stradalo 26 osoba

Katastrofalne posljedice poplava

Uzdignuta svjetlost spasa zamijenjena je tamom gubitka. U devastirajućim poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini život je izgubilo ukupno 26 osoba. Najteže je pogođeno područje Jablanice.

Poginuli u Jablanici, Konjicu i Fojnici

Na području Jablanice zabilježeno je 19 poginulih, dok su u Konjicu stradala četvoro ljudi. Također, troje su izgubili život u Fojnici. Ova tragedija ostavlja dubok trag u srcima svih građana.

Posljednji ispraćaj žrtava

Ukop žrtava obavljen je u mezarjima Donje Jablanice, kao i naseljima Djevor i Zlate. Dženaza-namaz predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazović.

Reis Kavazović o tragediji

Reis Kavazović je izrazio duboku tugu zbog gubitka života. “Tuga u našim srcima je velika, duboka i slamajuća. Svjesni smo da dragi Bog odlučuje o našim životima”, istakao je. On je na poseban način odao počast poginulima nazivajući ih šehidima.

U trenutku tragedije, svi se suočavamo sa vlastitom smrtnosti. “Na različite načine odlazimo s ovog svijeta. Danas ispraćamo 19 šehida”, zaključio je reis Kavazović. U ovim trenucima solidarnost i podrška su najvažniji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -