Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSkandalozno skandiranje navijača na utakmici između Mađarske i BiH

Skandalozno skandiranje navijača na utakmici između Mađarske i BiH

Incident na stadionu izazvao oštre reakcije

Na nedavnoj utakmici između Mađarske i Bosne i Hercegovine, dogodio se sramotan incident. Engleski sudija označio je kraj meča, a stadion se brzo ispraznio, osim dijela sjeverne tribine. Tamo su ostali navijači Mađarske, dok je manja grupa navijača BiH ostala na svom mjestu.

Sramotno skandiranje razbjesnilo javnost

Tokom ovog trenutka, navijači Mađarske započeli su skandirati uzvik “Ubij Srbina”. Nažalost, tom skandiranju pridružila se i određena grupa navijača s obilježjima BiH. Ova situacija izazvala je veliku osudu javnosti.

Kritika na račun navijača iz BiH

Građani Bosne i Hercegovine, bez obzira na to prate li nogomet ili ne, izrazili su ogorčenost prema ponašanju navijača. Osobito se kritiziralo one koji su podržali sramotne poruke. Njihovo ponašanje ne odražava prave vrijednosti naše zemlje.

Nedostatak poštovanja prema multietničnosti

Navijači, noseći zastave BiH, očigledno ne razumiju poruke nezvanične himne “Od mora do Save, od Drine do Une”. Njihovo ponašanje pokazuje nedostatak poštovanja prema multietničnosti i različitosti.

Politička usitnjenost u sportu

U trenutku kada nas političari kontinuirano zavađaju, sport bi trebao biti utočište. Treba biti mesto okupljanja svih onih koji vole svoju državu, bez obzira na razlike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -