Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNajmlađa žrtva katastrofe u Jablanici: Dženaza služena za 19 stradalih

Najmlađa žrtva katastrofe u Jablanici: Dženaza služena za 19 stradalih

Tragični završetak potrage

Tijelo Sabahete Tufek, posljednje žrtve jablaničke tragedije, pronađeno je jučer. Ova tužna vijest došla je dan uoči kolektivne dženaze. Dženaza će biti klanjana danas u 14 sati u haremu Jasen.

Obdukcija otkriva uzroke smrti

Spasilačke službe su, nakon višednevne potrage, završile svoj mučni zadatak. Nažalost, preživjelih nema. U katastrofi su smrtno stradale 19 osobe iz Donje Jablanice i sela Zlate.

Obdukcija je pokazala da smrt ni kod jedne žrtve nije nastala klasičnim utapanjem. Svi su stradali od zapušenja grkljana, dušnika ili mehaničkih povreda.

Detalji o žrtvama

Najmlađa žrtva bila je 29-godišnja Ajla Begić, dok je najstariji stradali 86-godišnji Redžo Maslo. Ove tragične sudbine duboko su potresle cijelu zajednicu.

Organizacija dženaze i poziv na solidarnost

Dženazu će predvoditi reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, koji će se susresti s porodicama nastradalih. Ukop žrtava bit će obavljen na mjesnim mezarjima.

Imam Semir ef. Jahić poručio je: “Nemojte da se ovaj narod zaboravi.” Ova sredina zaslužuje podršku i pažnju, posebno u ovim teškim trenucima.

Poseban režim saobraćaja

Na dan dženaze, od 13 do 17 sati, bit će uveden poseban režim saobraćaja. Civilna zaštita poziva građane da dolaze organizirano i poštuju signalizaciju.

„Željeznice FBiH“ osiguravaju besplatan vlak iz Sarajeva s dolaskom u Jablanicu na dan dženaze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -