Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPremijer FBiH Nermin Nikšić: Prioriteti sanacije šteta nakon poplava u BiH

Premijer FBiH Nermin Nikšić: Prioriteti sanacije šteta nakon poplava u BiH

U najnovijem izdanju “Dnevnog avaza”, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, otkriva prioritete sanacije šteta uzrokovanih nedavnim poplavama. Nikšić je naveo da ekonomija trpi velike gubitke i da je obnova oštećene infrastrukture ključna.

Obnova infrastrukture kao prioritet

Nikšić je istakao da područje Donje Jablanice zahtijeva hitnu obnovu cestovne i željezničke infrastrukture. “Autoceste FBiH” preuzet će odgovornost za izvođenje radova na nasipima, odvodima i podzidima.

Transport materijala željeznicom

Za obnovu autocesta, materijal se transportuje željeznicom. Ove mjere su ključne za bržu i efikasniju obnovu nakon strašnih poplava koje su pogodile BiH.

Kolektivna dženaza za stradale Jablaničane

U isto vreme, u haremu Jasen održava se kolektivna dženaza za 19 stradalih Jablaničana, čime se šalje snažna poruka zajedništva i solidarnosti.

Povodom korupcije i poskupljenja cijena

MUP KS je priveden osam osoba zbog korupcije u KJKP “Rad”, dok su građani suočeni s rastom cijena goriva te drva i peleta pred zimu.

Dodatno, “Avaz” donosi ekskluzivne izjave o fokusiranju na evropski put BiH, kao i analize o krizi na sarajevskim pijacama. Sve ovo i mnogo više može se pročitati u današnjem izdanju.

Posjetite nas na digitalnoj platformi i saznajte sve najnovije vijesti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -